Αρχική | Προφίλ | Μαθήματα Κεραμικής | Έκθεση | Επικοινωνία

Τίνα Πανταζέλου

Γεννήθηκα τον Μάη του 68 στον Άγιο Δημήτριο Αττικής όπου και ζω μέχρι σήμερα. Μετά από αρκετά χρόνια επαγγελματικών και εσωτερικών αναζητήσεων, παρακολούθησα μαθήματα κεραμικής στην Χ.Α.Ν. Αθηνών, όπου για πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με τον πηλό. Ακολούθησε η πολύτιμη μαθητεία κοντά στον δάσκαλό μου γλύπτη Μάνο Γρηγοριάδη. Με την βοήθειά του εμπλούτισα γνώσεις και τεχνικές, και έκανα τα πρώτα βήματα της καλλιτεχνικής μου πορείας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν δεν έπαψα να αναζητώ πηγές γνώσης κοντά σε έμπειρους κεραμίστες, μεταξύ των οποίων Ιδιαίτερη θέση έχουν οι Εύη και Μιχάλης Σκλάβαινας.

Παράλληλα με την προσωπική μου αναζήτηση, δίδαξα κεραμική στην Χ.Α.Ν. Αθηνών (1997-2005). Από το 2005 δημιουργώ και διδάσκω στον δικό μου χώρο, στο εργαστήρι «περί γης».

Διατηρώντας σχέση σεβασμού και αγάπης με τον πηλό, αντλώ τα ερεθίσματά μου από την σχέση των ανθρώπων με τον εσώτερο εαυτό τους, και κατά προέκταση με τη φύση. Οι δημιουργίες μου αποτελούν έκφραση συναισθημάτων, και βασίζονται πάντα στην προσωπική μου αισθητική. Πειραματίζομαι με διαφορετικά είδη πηλών και διακόσμησης, με ιδιαίτερη αγάπη στους πηλούς υψηλής θερμοκρασίας τους οποίους διακοσμώ με προσμίξεις οξειδίων.

Powered by Inte*Learn