Αρχική | Προφίλ | Μαθήματα Κεραμικής | Έκθεση | Επικοινωνία

Μαθήματα κεραμικής

Το εργαστήρι κεραμικής «περί γης», στα χρόνια της λειτουργίας του, έχει καταφέρει να γίνει τόπος δημιουργικής απόδρασης. Τα μαθήματα κεραμικής γίνονται με παρεΐστικη διάθεση μια φορά την εβδομάδα σε ομάδες αρχαρίων και προχωρημένων. Μοναδικές προϋποθέσεις συμμετοχής είναι το ομαδικό πνεύμα και η παιδικότητα.

Ξεκινάμε με την εκμάθηση βασικών τεχνικών επεξεργασίας του πηλού, και προχωράμε με την διακόσμηση των αντικειμένων χρησιμοποιώντας όλα σχεδόν τα υλικά και τις τεχνικές της κεραμικής τέχνης.

Ο πηλός είναι ένα ζωντανό, φυσικό υλικό. Καθώς έχει άμεση σχέση με τη γη και η επεξεργασία του γίνεται με τα χέρια, βοηθάει στην εκτόνωση της έντασης και στην αποδέσμευση από το άγχος και το stress. Στο «περί γης» διεγείρεται η φαντασία και ενισχύεται ο αυθορμητισμός ενώ παράλληλα τονώνεται η αυτοπεποίθηση μέσα από τη χαρά της δημιουργίας.

Αποκτώντας σχεδόν ερωτική σχέση με το υλικό, στόχος του εργαστηρίου είναι να βρει τον τρόπο αλλά και το δρόμο για να απελευθερωθεί ο καλλιτέχνης που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Στο εργαστήρι «περί γης» υποστηρίζεται έντονα η προσωπική δημιουργία μακριά από τυποποιήσεις.

Μαθήματα ξεκινούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Powered by Inte*Learn